Vind de beste panty in Leiden

Panty’s… Ze zijn een bron van vreugde én van frustratie. Ik ben altijd blij wanneer ik een nieuwe panty in Leiden gekocht heb, want het ziet er mooi uit onder mijn jurkje. Maar oh, wat gaan ze snel kapot! Soms al wanneer ik een aan het aantrekken ben. Of wanneer ik per ongeluk tegen mijn fietsband aanstoot. Goed – misschien ligt het ook wel een beetje aan mij. Een panty uit Leiden legt gelukkig niet zo snel het lootje.

De geschiedenis van de panty uit Leiden

Waar komt de panty uit Leiden eigenlijk vandaan? In het jaar 1967 werd de panty uitgevonden en vervolgens massaal verkocht. Dit kwam doordat minirokjes in deze tijd inkwamen, en daar paste een panty goed onder. Hiervoor gebruikte men kousen met jarretelles, een soort gordel die ervoor zorgde dat de kousen niet afzakten. Het woord panty komt eigenlijk ook van het woord ‘pantyhose’, wat Engels is voor broekkous. Met een minirok waren de kousen met jarretelles echter veel te goed te zien; daarom was de panty in Leiden een handige uitvinding. Uiteindelijk leidde dit tot de ontwikkeling van verschillende soorten panty’s:

 • Sheer panty’s
 • Opaque panty’s
 • Corrigerende panty’s
 • Netpanty’s
 • Teenloze panty’s

De sheer panty’s zijn vrijwel geheel doorzichtig, terwijl opaque panty’s juist weinig tot niets laten doorschijnen. Hier zien we ook de uitvinding terug van verschillende diktes van de panty, uitgedrukt in ‘dernier’. Een transparante, sheer panty is ongeveer 8 tot 12 dernier. Ook transparant maar iets donkerder, of bijvoorbeeld met printjes, zijn panty’s van 15 tot 20 dernier. Kom je bij 30 tot 40 dernier, dan is het deels doorzichtig, en 60 tot 100 dernier betekent: dit is een opaque panty. Deze laatste variant is vooral geschikt voor de winter, wanneer het koud is maar je toch een jurkje aan wil. Ook wanneer je vaak ladders maakt in je panty, kan het verstandig zijn om voor een dikkere panty in Leiden te gaan. Zo scheurt hij niet zo snel uit. Gelukkig is een panty in Leiden niet zo makkelijk kapot te krijgen – ga maar eens naar het GeJo Kousenhuis. Deze winkel is gespecialiseerd in alles rondom panty’s, kousen en sokken; check de site maar eens: kousen-huis-gejo.nl.

6 tips om een ladder in je panty te voorkomen

Toch handig om te weten hoe je een gat in je panty uit Leiden zo goed mogelijk voorkomt! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

 • Vries de panty in
 • Draag sokken onder de panty
 • Was de panty met de hand
 • Spuit de panty in met haarlak
 • Scheer je benen van tevoren
 • Koop een panty van goede kwaliteit

Alle punten spreken voor zich, behalve misschien het invriezen en de haarlak. Beide zijn vreemde ideeën, maar meerdere mensen hebben aangegeven dat het werkt en het de levensduur van een panty verlengt. Wat betreft de vriezer: hierbij is het de bedoeling dat je de panty natmaakt, uitwringt (wel voorzichtig!) en vervolgens in een zakje doet. Dit laat je een nachtje in de vriezer liggen. De volgende dag kun je je panty gewoon aandoen, hoewel het verstandig kan zijn om hem eerst een beetje te laten afkoelen. Je zult zien dat de panty steviger is dan eerst. Haarlak kan hetzelfde effect hebben én is sneller. Wat je hierbij doet, is dat je over de panty sprayt met haarlak – denk er wel om dat je het bij een dun laagje houdt. Ook dit maakt de panty robuuster tegen ladders. Het laatste punt is het belangrijkste van allemaal: koop een panty van goede kwaliteit. Dit scheelt zoveel! Weet je niet waar je dat kunt vinden, kijk dan eens op http://kousen-huis-gejo.nl/. Aanrader!

Lees meer…